3d diagram.jpg

Type: Landscape Urbanism

Location: Pinghai Resort District, Huizhou, China

Scope: Masterplan Concept 

Status: Commission  

Year: 2016

Client: Huizhou Aquaculture Company 惠州市宏洋水产养殖有限公司

Site Area: 23.5 ha

GFA: 13,700 sqm

In Collaboration: GamesomeBao Yuepeng & Ricki Lip

 Pinghai Resort District, Huizhou, China 平海度假区,惠州,中国

Pinghai Resort District, Huizhou, China 平海度假区,惠州,中国

 Caohejing Hi-Tech Park 漕河泾新兴技术开发区

Caohejing Hi-Tech Park 漕河泾新兴技术开发区

90.jpg

There are only two places where the street frontage could be strengthened visually. The first place is the actual gatehouse entrances into the site. The second is the corner edges of the main building facade. The design proposed to emphasis the effect on these two areas.  

The concept for the gatehouse was adopted from one of the earlier proposed schemes. The concept is to express the 

CHONGQING COLOURWAY

重庆

The Kunming CBD Masterplan is a mixed-use development to kick-start long-time the 'Ghost Town' Chenggong new CBD district. The original overall Kunming Metropolitan City Masterplan was to create four distinctive   

Illustrative Masterplan

The original masterplan of the building blocks by the LDI has been maximised in terms of building footprint and vehicular access/ loading & unloading bays. The total leasable warehouse space is approxiamtely 70,000sqm. There are 16 warehouse units with eight on each levels over two storeys. Each two units four over two storeys shares one building service core each along with leasable office spaces over four storeys. Each warehouse unit is approximately 10 metres high and 4000-5000 sqm each. The east block and the west block is almost exactly identical except the east block has two extra additional mass protruding from the main block. Vehicular circulations used up almost the entirety of the remaining open space. In the contextual reality, almost the entire length of the building is hidden behind other buildings and fences of vacant site in adjacent. The design task is to create a visual identity in the area with minimal pedestrian and vehicular traffic with the only remaining 110m street frontage.

 Retail Strategic Plan 商业策略平面

Retail Strategic Plan 商业策略平面

 Sectional Perspective 框架部面

Sectional Perspective 框架部面

In the contextual reality, almost the entire length of the building is hidden behind other buildings and fences of vacant site in adjacent. The design task is to create a visual identity in the area with minimal pedestrian and vehicular traffic with the only remaining 110m street frontage.The street frontage is also covered by a thick linage of existing trees and foliage vegetation, therefore only the actual entrances of the site gives only glimpse of the building. The second issue is the vehicular ramp for trucks to access the loading and unloading bay on the second level of the project. The vehicular ramp becomes an visual obstacle to the street frontage of the main building facade. The design approach is to create an multi-layered edge to maximize the visual impact on the street frontage. 

The street frontage is also covered by a thick linage of existing trees and foliage vegetation, therefore only the actual entrances of the site gives only glimpse of the building. The second issue is the vehicular ramp for trucks to access the loading and unloading bay on the second level of the project. The vehicular ramp becomes an visual obstacle to the street frontage of the main building facade. The design approach is to create an multi-layered edge to maximize the visual impact on the street frontage.